Taco's met scampi's en ananassalsa

Op zoek naar een verrassend streetfoodgerecht? Deze kleurrijke taco’s combineren het beste van zon en zee – perfect als zomerse lunchspecial of originele twist op je foodtruck- of brasseriekaart. De echte blikvanger? Onze zachte, romige Cocktailsaus die alle smaken moeiteloos samenbrengt.

Ingrediënten
1 Portie
  • 1 tortilla wrap
  • 0.5 avocado
  • 0.5 limoen
  • 1.5 kerstomaatjes
  • olijfolie
  • peper en zout
  • paprikapoeder
  • 4 scampi's
  • witte kool
  • ananas
  • chilivlokken
  • 0.25 paprika
  • munt
  • Pauwels Cocktailsaus
Bereiding

Guacamole maken

  1. Plet de avocado’s in een kom tot een smeuïge massa.
  2. Voeg het sap van een halve limoen toe, samen met peper, zout, een scheutje olijfolie en de fijngesneden tomaatjes.
  3. Meng alles goed door en proef even. Breng op smaak met extra peper of zout als dat nodig is.

Ananassalsa maken

  1. Snijd de ananas in kleine blokjes.
  2. Snipper de rode paprika en meng met de ananas.
  3. Voeg een snufje chilivlokken toe en roer alles goed door elkaar.

Witte kool voorbereiden

  1. Snijd de witte kool fijn en zet even apart.

Scampi’s bakken

  1. Verhit wat olie in een pan en bak de scampi’s kort op middelhoog vuur tot ze mooi goudbruin en gaar zijn.
  2. Kruid met peper, zout en een snufje paprikapoeder.

Taco’s samenstellen

  1. Verwarm de taco’s kort volgens de instructies op de verpakking.
  2. Smeer een laagje guacamole op de bodem van elke taco.
  3. Leg er wat witte kool op, gevolgd door een paar scampi’s.
  4. Lepel er wat ananassalsa overheen en werk af met verse muntblaadjes, cocktailsaus en eventueel een scheutje limoensap.

Tip: Serveer de taco’s met een frisse salade of wat knapperige nacho’s met dipsaus.