Taco's met scampi's en ananassalsa
Op zoek naar een verrassend streetfoodgerecht? Deze kleurrijke taco’s combineren het beste van zon en zee – perfect als zomerse lunchspecial of originele twist op je foodtruck- of brasseriekaart. De echte blikvanger? Onze zachte, romige Cocktailsaus die alle smaken moeiteloos samenbrengt.
- 1 tortilla wrap
- 0.5 avocado
- 0.5 limoen
- 1.5 kerstomaatjes
- olijfolie
- peper en zout
- paprikapoeder
- 4 scampi's
- witte kool
- ananas
- chilivlokken
- 0.25 paprika
- munt
- Pauwels Cocktailsaus
Guacamole maken
- Plet de avocado’s in een kom tot een smeuïge massa.
- Voeg het sap van een halve limoen toe, samen met peper, zout, een scheutje olijfolie en de fijngesneden tomaatjes.
- Meng alles goed door en proef even. Breng op smaak met extra peper of zout als dat nodig is.
Ananassalsa maken
- Snijd de ananas in kleine blokjes.
- Snipper de rode paprika en meng met de ananas.
- Voeg een snufje chilivlokken toe en roer alles goed door elkaar.
Witte kool voorbereiden
- Snijd de witte kool fijn en zet even apart.
Scampi’s bakken
- Verhit wat olie in een pan en bak de scampi’s kort op middelhoog vuur tot ze mooi goudbruin en gaar zijn.
- Kruid met peper, zout en een snufje paprikapoeder.
Taco’s samenstellen
- Verwarm de taco’s kort volgens de instructies op de verpakking.
- Smeer een laagje guacamole op de bodem van elke taco.
- Leg er wat witte kool op, gevolgd door een paar scampi’s.
- Lepel er wat ananassalsa overheen en werk af met verse muntblaadjes, cocktailsaus en eventueel een scheutje limoensap.
Tip: Serveer de taco’s met een frisse salade of wat knapperige nacho’s met dipsaus.